Zorgboerderij De Broekse Hoeve richt zich op een brede doelgroep van mensen die baat hebben bij een gestructureerde, veilige, en natuurlijke omgeving. De doelgroep bestaat uit kinderen, jongeren, en volwassenen met verschillende zorgbehoeften.
Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking: Voor hen biedt de boerderij ondersteuning bij sociale vaardigheden, zelfredzaamheid, en het aanbrengen van structuur en regelmaat in de dagelijkse routine.
Mensen met een autismespectrumstoornis (ASS): De rust, duidelijkheid, en voorspelbaarheid van het boerderijleven helpen deelnemers met ASS om zich veilig te voelen en sociale vaardigheden te ontwikkelen.
Mensen met gedragsproblemen of emotionele uitdagingen: De boerderij biedt een gestructureerde omgeving waar deelnemers met gedragsproblemen of emotionele instabiliteit kunnen werken aan zelfvertrouwen, emotieregulatie, en communicatie.
Mensen met een burn-out of stressgerelateerde klachten: De rustige omgeving, het werken met dieren, en de natuurlijke omgeving helpen bij het verminderen van stress en het opbouwen van rust en evenwicht.
Jongeren met leer- en ontwikkelingsproblemen: Voor jongeren die moeite hebben met leren en zich ontwikkelen, biedt de boerderij praktische en levensechte activiteiten die hen op een laagdrempelige manier helpen om vaardigheden op te doen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.
Mensen met psychische klachten: De natuurlijke omgeving en structuur van de zorgboerderij kunnen bijdragen aan het herstelproces voor mensen met lichte psychische klachten, door hen een rustige en niet-oordelende plek te bieden.
Mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH): De boerderij biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving waarin mensen met NAH taken kunnen uitvoeren op hun eigen tempo, gericht op het vergroten van zelfstandigheid en het oefenen van cognitieve vaardigheden.
Op De Broekse Hoeve wordt met zorg en aandacht ingespeeld op de behoeften van elke deelnemer, met als doel hen te ondersteunen in hun persoonlijke groei, welzijn, en zelfredzaamheid.
Voordat jij bij ons komt, starten we altijd met een kennismakingsgesprek. Vervolgens mag je geheel vrijblijvend een dag of dagdeel mee komen proefdraaien. En als je besluit dat je graag bij ons wilt starten, gaan we samen onze informatiemap invullen en kijken we samen naar waar de individuele vragen of doelen liggen. Dit zetten we – binnen 6 weken – om in een zorgplan waarbij we ervoor zorgen dat iedereen gehoord wordt. Zo vaak als nodig is, maar minimaal één keer per jaar wordt een evaluatieverslag opgesteld en wordt het zorgplan aangepast.
We bieden verschillende vormen van kleinschalige zorg:
Dagbesteding, zowel in groepsverband als individueel
Individuele Begeleiding
Logeeropvang
Binnen deze vormen van onze kleinschalige zorgboerderij werken we met vaste begeleiders, vrijwilligers en stagiaires. Dit zorgt voor structuur, duidelijkheid en continuïteit.
Ben je nieuwsgierig geworden en wil jij eens bij ons binnenkijken? Neem dan contact met ons op!
Broekse Hoeve
Zorgboerderij De Broekse Hoeve Sanne van Melfoort-Sijbrandij Broeksteeg 5 5738 PB Mariahout
Maandag09.00 tot 19.00 uur Dinsdag09.00 tot 19.00 uur Woensdag09.00 tot 19.00 uur Donderdag09.00 tot 19.00 uur Vrijdag09.00 tot 19.00 uur Zaterdag09.00 tot 19.00 uur Zondag op afspraak
Broekse Hoeve
Zorgboerderij De Broekse Hoeve Sanne van Melfoort-Sijbrandij Broeksteeg 5 5738 PB Mariahout
Maandag09.00 tot 19.00 uur Dinsdag09.00 tot 19.00 uur Woensdag09.00 tot 19.00 uur Donderdag09.00 tot 19.00 uur Vrijdag09.00 tot 19.00 uur Zaterdag09.00 tot 19.00 uur Zondag op afspraak